Ο Pierre Gasly είναι υπέρ τροποποιήσεων στους κανονισμούς της Formula 1 για το 2026 και της βελτίωσης της εικόνας στις κατατακτήριες, αλλά θεωρεί επίσης ότι οι νέες συνθήκες και απαιτήσεις αντιμετωπίζονται υπερβολικά αρνητικά όσον αφορά το κομμάτι της οδηγικής ικανότητας.
Η διαχείριση ενέργειας φέτος, σε συνδυασμό και με την πολύ αυξημένη εμπλοκή λογισμικού στην οδήγηση, έχει ως γνωστό οδηγήσει σε ευρεία κριτική από οδηγούς, δημοσιογράφους και θεατές. Η έξοδος του Oliver Bearman εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς ταχύτητας – λόγω διαφοράς των επιπέδων ηλεκτρικής ενέργειας – με τον Franco Colapinto έφερε στο προσκήνιο ξανά το ζήτημα της ασφάλειας, το οποίο είχε αναφερθεί πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος της κατακραυγής το έχει δεχθεί η κατάσταση στις κατατακτήριες.
Lift and coast τακτικές και το super clipping των κινητήρων έχουν αφαιρέσει το στοιχείο της πίεσης στο όριο και πλήξει την τέρμα γκάζι φιλοσοφία της διαδικασίας, με «παράπλευρη» απώλεια μερικές από τις πιο θεαματικές και δύσκολες στροφές στη Formula 1, οι οποίες τώρα παίρνονται πολύ πιο αργά και εύκολα, με την επέμβαση του λογισμικού του κινητήρα πρακτικά να αυτοματοποιεί τις ταχύτητες για κάποιες εξ αυτών. Η πλειοψηφία των οδηγών έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτήν την κατάσταση και συναντήσεις και συζητήσεις για αλλαγές έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Απρίλιο από τους ιθύνοντες του αθλήματος για να βρεθεί μια λύση.
Ο Gasly, που απολαμβάνει μέχρι στιγμής μια πολύ δυνατή σεζόν μετά από ένα δύσκολο 2025, δε διαφωνεί μεν με την ανάγκη εύρεσης λύσης, αλλά τονίζει πως η οδηγική ικανότητα, η οποία θεωρείται από αρκετούς ότι έχει περάσει σε σαφώς δεύτερη μοίρα, εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο.
«Ειλικρινά, πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικό το αρνητικό κλίμα γύρω από όλο αυτό και δε μου αρέσει. Πραγματικά πιστεύω ότι αναγνωρίζουμε πολύ λίγο τους οδηγούς. Όταν οδηγείς στο πρώτο κομμάτι (σ.σ. στη Suzuka) και έχεις ένα συγκεκριμένο επίπεδο πρόσφυσης, δεν παίζουν στα αλήθεια ρόλο η μπαταρία και όλα αυτά, πρέπει και πάλι να είσαι στο όριο της πρόσφυσης που σου δίνεται», σχολίασε ο οδηγός της Alpine.
«Οπωσδήποτε συμφωνώ με αυτά που αισθάνονται οι άλλοι για τη διαχείριση της μπαταρίας και τα λοιπά, νομίζω όλοι συμφωνούμε. Τα ίδια πράγματα βλέπουμε όλοι. Την ίδια γλώσσα μιλάμε. Όλοι θέλουμε το άθλημα να είναι το καλύτερο που μπορεί να είναι. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το σωστό», συνέχισε.
«Είναι λίγο φάση αξιολόγησης. Είμαι σίγουρος ότι στη διακοπή όλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να προσπαθήσουν να φέρουν τη Formula 1 σε καλύτερο επίπεδο.»
Πηγή: motorsport.com
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








