Ο διευθυντής της Ferrari, Fred Vasseur, παραδέχτηκε ότι η Scuderia είναι προβληματισμένη από την ξαφνική απώλεια ταχύτητας του Hamilton στο Grand Prix της Κίνας και τονίζει ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να τον στηρίξουν.
O Vasseur σχολίασε τις δυσκολίες του Lewis Hamilton κατά την διάρκεια του Κινεζικού Grand Prix, ο οποίος μέχρι τον αγώνα είχε κάνει τρομερή δουλειά μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μετά την Pole και την νίκη του στο Sprint του Σαββάτου, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να βρει ιδανικό ρυθμό στον αγώνα, ενώ ο ομόσταβλός του, Charles Leclerc, παρά την ζημιά που είχε υποστεί στην μπροστά αεροτομή του, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, μια θέση μπροστά από τον Βρετανό.
«Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα», είπε στο Sky Sports F1 ο Γάλλος. «Ήταν πολύ περίεργος αγώνας, γιατί στην μια μεριά του γκαράζ είχαμε καλό ρυθμό, αλλά ζημιά στην αεροτομή, ενώ στην άλλη μεριά ο Lewis ζοριζόταν αρκετά περισσότερο.»
Ο χθεσινός αγώνας Sprint έδειξε μερικά ελπιδοφόρα σημάδια για την Ferrari και τον Hamilton. Ο Hamilton διαχειρίστηκε άψογα τα λάστιχα του και ύστερα από μια δυνατή εκκίνηση κόντρα στον Verstappen, κατάφερε και δημιούργησε μια απόσταση ασφαλείας και τελικά ύστερα από 19 γύρους κέρδισε το Sprint.
«Έκανε άψογη διαχείριση στα ελαστικά του χθες, σήμερα ζορίστηκε πολύ περισσότερο με τον ρυθμό του. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πήγε λάθος, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από σήμερα, όπως τον πολύ καλό ρυθμό που είχε ο Charles παρά την ζημιά που είχε στην αεροτομή του.»
Ξεκινώντας από την 5η θέση, ο Hamilton έκανε μια πολύ καλή αρχή στον αγώνα, όταν προσπέρασε τον Verstappen στην πρώτη στροφή. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν πολύ γρήγορα, όταν άρχισε να ζορίζεται με την διαχείριση των ελαστικών του λόγω της νέας ασφάλτου στην πίστα της Σανγκάης. Όσο περνούσαν οι γύροι και ο Hamilton έχανε όλο και περισσότερο τον ρυθμό του, οι μηχανικοί του αποφάσισαν να τον βάλουν σε στρατηγική για 2 pit stop.
Παρόλο που είχε επαφή με τον Hamilton στον πρώτο γύρο, ο Leclerc έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την 4η θέση. Η ιταλική ομάδα επέλεξε να μην αλλάξει την αεροτομή του Leclerc στα pit, μια απόφαση που στο τέλος αποδείχθηκε σωστή,
«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά», είπε ο Vasseur. «Είδαμε κατά την διάρκεια του αγώνα ότι μερικές φορές ο Max ζοριζόταν και μετά ήταν πιο γρήγορος. Όποτε δεν βρισκόσουν στο σωστό «παράθυρο» λειτουργείας των ελαστικών, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.»
Ζητήθηκε από τον Γάλλο manager, τέλος, να εξηγήσει τις σκέψεις πίσω από την στρατηγική των 2 pit stop για τον Hamilton:
«Υπήρχε μεγάλη φθορά στα ελαστικά του Hamilton και δεν ξέραμε αν οι υπόλοιποι θα έμπαιναν ξανά στα pit, οπότε πιστεύαμε ότι θα έβγαζε νόημα».
Τελικά όμως δεν υπήρξε η αναμενόμενη φθορά στα ελαστικά των υπόλοιπων οδηγών, με αποτέλεσμα ο Hamilton να παραμείνει μέχρι το τέλος στην 6η θέση, αφού δεν είχε αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα από τα λάστιχα για να ξανακερδίσει τις θέσεις που είχε χάσει.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!