Ο Andrea Dovizioso ήταν ταχύτερος στην προθέρμανση πριν τον αγώνα του MotoGP στη Τσεχία, κατά 0,037 δευτερόλεπτα από τον Maverick Vinales.
Κατά την πρώτη στεγνή περίοδο στο Brno μετά από την δεύτερη περίοδο δοκιμαστικών της Παρασκευής, οι περισσότεροι αναβάτες βγήκαν στο μαλακό πίσω ελαστικό για να το αξιολογήσουν ως επιλογή αγώνα.
Ο Joan Mir της Suzuki έθεσε τον πρώιμο ρυθμό με 1:57.958δ, αν και γρήγορα ξεπεράστηκε από την Petronas SRT Yamaha του Fabio Quartararo κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Ο teammate του Quartararo Franco Morbidelli βελτιώθηκε κατά άλλα δύο δέκατα σε 1:57.488δ για να περάσει τον Γάλλο. Η παραμονή του στην κορυφή των χρόνων ήταν σύντομη, ωστόσο, καθώς ο Dovizioso ανέβασε τη Ducati με 1:57.052δ με 11 λεπτά να απομένουν.
Ένας από τους δύο μόνο αναβάτες που έτεξαν στο μεσαίο πίσω ελαστικό – μαζί με τον Alex Rins στη δεύτερη Suzuki – ο Dovizioso άλλαξε στη σκληρή σύνθεση για τη δεύτερη του πορεία. Το χρησιμοποίησε για να θέσει το νέο σημείο αναφοράς του στο 1:57.052δ, το οποίο στάθηκε μέχρι την καρό σημαία. Ο Vinales απειλούσε αυτόν τον χρόνο στην αρχή του τελικού του γύρου, αλλά δε τα κατάφερε έχασε κατά 0,037δ.
Ο Jack Miller, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη δεύτερη στην Pramac Ducati, ολοκλήρωσε τους τρεις πρώτους με τον νικητή αγώνα του 2016 Cal Crutchlow (LCR Honda) και Quartararo να ακολουθούν.
Ο Poleman Marc Marquez ήταν κατά 0.349δ πίσω από τον Dovizioso στην έκτη θέση, οδηγώντας τους Mir και Morbidelli, με τον Rins και τον Aleix Espargaro της Aprilia να κλείνουν τη 10αδα.
Ο Tito Rabat της Avintia ήταν ο μόνος άλλος αναβάτης μαζί με τον Dovizioso για να δοκιμάσει το σκληρό πίσω ελαστικό και ήταν 12ος στο τέλος μπροστά από την Ducati του Danilo Petrucci.
Ο Valentino Rossi ήταν 0.831δ από το ρυθμό στην 19η μετά από μία χαμηλή απόδοση προθέρμανσης των εργοστασιακών Yamaha, ενώ ο Johann Zarco – που ξεκινά τρίτος στην KTM – ήταν 2,1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dovizioso στην 23η.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!