Ο rookie Fransesco Bagnaia πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο δοκιμών για το ιταλικό GP, σε μία διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εκπλήξεις στην κατάταξη!
Ο καλύτερος χρόνος του Bagnaia επετεύχθη στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, χρησιμοποιώντας ένα καινούριο πίσω μαλακό ελαστικό της Michelin. O αναβάτης της Pramac σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:46.732.
Πολλοί αναβάτες βελτίωσαν τους χρόνους τους στο τέλος, ανεβαίνοντας στην κατάταξη, με τους Petrucci και Pol Espargaro (που ήταν ο πρώτος που έπεσε στο 1:46) αρχικά να ανταλλάσσουν ταχύτερους γύρους – έπειτα ο Quartararo, και τέλος ο Bagnaia.
Ο πρωταθλητής, Marc Marquez, δεν είχε απάντηση στο τέλος στους χρόνους των υπολοίπων, μένοντας έκτος, αν και βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης σχεδόν από την αρχή του FP2, έχοντας τον καλύτερο χρόνο και στο FP1.
Ο Petrucci κατέληξε έτσι τρίτος μπροστά από τον Espargaro με την ΚΤΜ, που συνεχίζει δυναμικά από το Le Mans, ενώ ο Maverick Vinales ήταν πέμπτος και τελευταίος αναβάτης που έσπασε το φράγμα του 1:47, όντας η καλύτερη εργοστασιακή Yamaha.
Έβδομος τερμάτισε ο Alex Rins με την Suzuki, όγδοος ο Cal Crutchlow και ένατος ο Jack Miller, ενώ η πρώτη δεκάδα έκλεισε με τον Franco Morbidelli. Οι δέκα πρώτοι κατέχουν και τις θέσεις για την απευθείας πρόκριση στο Q2 μέχρι στιγμής, με το FP3 να αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα να μην περάσουν τον σκόπελο του Q1.
Στην ενδέκατη θέση βρέθηκε ο απογοητευμένος Andrea Dovizioso, ενώ ο Johann Zarco ήταν 12ος, έχοντας και μια σφοδρή πτώση στη στροφή Palagio. Ο Jack Miller είχε στη συνέχεια και ο ίδιος πτώση στην επόμενη στροφή, την Correntaio.
Ο Aleix Espargaro ήταν για άλλη μια φορά η ταχύτερη Aprilia στην 16η θέση – πολύ πίσω σε σχέση με το FP1 – ενώ ο Valentino Rossi κατέληξε στην 18η θέση, όντας απογοητευτικά αργός, ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή.
Αναλυτικά η κατάταξη:
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!