Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, έθεσε το ρυθμό κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας περιόδου δοκιμαστικών για το Grand Prix της Ουγγαρίας της Formula 1.
Ο Sainz κινήθηκε μπροστά με χρόνο 1:18.713 δευτ. με μαλακά ελαστικά για να μείνει εκεί στη κορυφή για την περίοδο των 60 λεπτών, η οποία διεξήχθη σε πολύ ζεστές και ηλιόλουστες συνθήκες στο Hungaroring.
Ο Sainz είχε διθαφορά 0,276 δευτ. έναντι του Max Verstappen, ο οποίος χρησιμοποίησε τις γρήγορες ενημερώσεις στην RB20, με την πιο ορατή αλλαγή να είναι η αφαίρεση των καναλιών ψύξης.
Ο teammate του Verstappen, Sergio Perez, εξοπλίστηκε με τις υπόλοιπες ενημερώσεις – χωρίς την αφαίρεση των καναλιών ψύξης – και τερμάτισε στην 11η θέση.
Ο teammate του Sainz στη Ferrari, Charles Leclerc, ήταν τρίτος ταχύτερος, μπροστά από τον οδηγό της Mercedes, George Russell, με τον Zhou Guanyu της Sauber, έκπληξη στην πέμπτη θέση.
Το δίδυμο της McLaren, Lando Norris και Oscar Piastri, κατετάγη έκτος και έβδομος αντίστοιχα, μπροστά από τον Yuki Tsunoda της RB.
Η Aston Martin χώρισε το πακέτο ενημέρωσης της, με τον Lance Stroll να τρέχει το αυτοκίνητο προδιαγραφών Silverstone στην ένατη θέση, ενώ ο Fernando Alonso ήταν 13ος στην αναβαθμισμένη AMR24.
Ο νικητής του βρετανικού Grand Prix Lewis Hamilton ολοκλήρωσε το top 10 για τη Mercedes.
Η μόνη διακοπή της περιόδου ήρθε στη μέση της, όταν ένα μικρό κομμάτι αμαξώματος αποκολλήθηκε από τη Williams FW46 του Alex Albon αφού πέρασε άγρια πάνω από τα kerbs εξόδου στη στροφή 11.
Ο Albon, ο οποίος ολοκλήρωσε τη περίοδο στην 14η θέση, μπόρεσε να συνεχίσει το πλάνο δοκιμών του, ενώ το Virtual Safety Car αναπτύχθηκε στιγμιαία ενώ ανασύρθηκαν τα κομμάτια.
Ο Oliver Bearman που έχει υπογράψει για το 2025 με την Haas πραγματοποίησε την τέταρτη από τις έξι προγραμματισμένες του συμμετοχές σε FP1, στη θέση του Nico Hulkenberg, και ήταν τελευταίος, ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Kevin Magnussen.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!