O Charles Leclerc συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στην τρίτη περίοδο δοκιμών για τον αγώνα του Hockenheim, με τον Μονεγάσκο να κυριαρχεί από την αρχή της διαδικασίας. Βελτίωσε και βρέθηκε κοντά στο τέλος ο Verstappen, τρίτος ο Vettel.
O Leclerc χρησιμοποίησε από την αρχή τη μαλακή γόμα της Pirelli, βελτιώνοντας τους χρόνους του, για να καταλήξει τελικά με χρόνο 1:12.380, τον ταχύτερο μέχρι στιγμής του τριημέρου.
Ο Sebastian Vettel έδειχνε ο μόνος ικανός να απειλήσει τον χρόνο του team-mate του, όμως στη δική του τελική γρήγορη προσπάθεια έμεινε 2,5 περίπου δέκατα μακριά. Στη συνέχεια, ο Max Verstappen κατάφερε να βρεθεί δεύτερος, 168 χιλιοστά πίσω από τον Leclerc, με τον Ολλανδό να πειραματίζεται στην αρχή με τη χρήση της μέσης γόμας, και να βρίσκεται πιο πίσω στην κατάταξη.
Οι οδηγοί της Mercedes συνέχισαν να δυσκολεύονται να βρεθούν κοντά στην επίδοση του Leclerc και με το δεύτερο σετ μαλακών ελαστικών τους, καθώς ο Bottas ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός, ενώ ο Hamilton είδε τον χρόνο του να ακυρώνεται για παραβίαση των ορίων της πίστας.
Κατά συνέπεια, ο Bottas έμεινε τέταρτος, ενώ ο Hamilton είδε τον Kevin Magnussen να βρίσκεται μπροστά του – με τον Δανό να δηλώνει στην ενδοεπικοινωνία την αισθητή βελτίωση στο μονοθέσιό του μετά τις αλλαγές που έγιναν. Να σημειωθεί ότι ο Magnussen χρησιμοποιεί τις τελευταίες προδιαγραφές στο μονοθέσιο της Haas, ενώ ο Grosjean το πακέτο της Αυστραλίας.
Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz της McLaren, ενώ ο Pierre Gasly – που χρησιμοποιεί νέο σασί μετά την χθεσινή του έξοδο – ήταν και πάλι αισθητά πιο αργός από τον Verstappen. Η πρώτη δεκάδα έκλεισε με τους Kim Raikkonen και Romain Grosjean, με τις διαφορές πιο πίσω να είναι πολύ μικρές.
Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες στην πίστα ήταν αρκετά πιο ψυχρές σήμερα, λόγω και της βροχής που έπεσε το πρωί. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την εξέλιξη των κατατακτηρίων.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!