Ο Kimi Raikkonen θεωρεί ότι η απώλεια θερμοκρασίας στα μπροστινά του ελαστικά του κόστισε την πιθανότητα να τερματίσει στην έβδομη θέση, πίσω από τις τρεις πρώτες ομάδες του Κινεζικού Grand Prix.
Ο Φινλανδός τερμάτισε στην ένατη θέση στο Grand Prix στη Σαγκάη πίσω από τον έβδομο Daniel Ricciardo και τον όγδοο Sergio Perez.
Αλλά θεωρεί ότι θα είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τους δύο οδηγούς αν δεν είχε χάσει τη θερμοκρασία στα ελαστικά του στα τελευταία στάδια του αγώνα.
Μιλώντας στο Motorsport.com, ο Raikkonen δήλωσε ότι αισθάνθηκε την Alfa Romeo του δυνατή στο ρυθμό αγώνα καθώς ανέβηκε πολλές θέσεις μετά από μία απογοητευτική επίδοση στις χθεσινές κατατακτήριες.
«Προφανώς πήραμε τουλάχιστον μερικούς βαθμούς και σίγουρα είναι καλύτερα από χθες», είπε. «Το μονοθέσιο ανταποκρινόταν πολύ όμορφα, αλλά τελικά έχασα τη θερμοκρασία στα μπροστινά μου ελαστικά».
«Νομίζω ότι σχετικά με τα ελαστικά μου η φθορά ήταν πολύ καλή, αλλά κρύοσαν πολύ και έχασα τη πρόσφυση μπροστά, με συνέπεια να μην μπορώ να πιέσω άλλο».
«Είναι λίγο κρίμα καθώς αισθανόμουν ότι θα μπορούσαμε εύκολα να προλάβουμε τα άλλα μονοθέσια, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος».
Ενώ ο Raikkonen πρόσθεσε δύο ακόμη βαθμούς στο όνομά του, που τον αφήνει έβδομο στη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Pierre Gasly της Red Bull, ο teammate του, Antonio Giovinazzi, απέτυχε να τερματίσει στη βαθμολογούμενη δεκάδα για ακόμη μία φορά.
Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός μετά από ένα Σαββατοκύριακο με πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, τερμάτισε 15ος. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως δεν έλαβε μέρος στις κατατακτήριες και αναγκάστηκε να εκκινήσει από την προτελευταία θέση!
“Νομίζω πως η Κίνα δεν ήταν το Σαββατοκύριακό μου, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο γενικά και σήμερα προσπαθήσαμε να έχουμε μια διαφορετική στρατηγική, σε σχέση με τους άλλους. Προσπαθήσαμε έτσι να κερδίσουμε θέσεις, αλλά στο τέλος δε λειτούργησε. Έτσι είναι τα πράγματα και απλά θέλω να συνεχίσω για το Μπακού.”
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!