Ο Lando Norris υπερασπίστηκε την τολμηρή κίνηση που έκανε στη σημερινή εκκίνηση του GP της Σιγκαπούρης απέναντι στον teammate του, όταν και οι δύο είχαν επαφή, για την 3η θέση.
Εκκινώντας από την 5η θέση σήμερα, στον αγώνα στη Marina Bay, ο Norris βρήκε την ευκαιρία να κερδίσει δύο θέσεις στο ξεκίνημα του αγώνα των 62 γύρων. Πατώντας σε καλύτερη πλευρά της πίστας, ξεπέρασε στην επιτάχυνση τον Kimi Antonelli, ενώ κατόπιν, και αφού είχε μια μικρή επαφή με το κιβώτιο της RB21 του Max Verstappen μπαίνοντας στη Στροφή 3, ακούμπησε τροχό με τροχό με τον Oscar Piastri, όμως παρέμεινε μπροστά, έχοντας τη θέση της εσωτερικής στο apex.
Ο Αυστραλός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο radio προς την ομάδα του, με το pit wall να επιλέγει να μην επέμβει, την ώρα που και οι αγωνοδίκες έκριναν πως δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στην επαφή των δύο ομόσταβλων.
“Δεν είχα καλή πρόσφυση, σε πολλά σημεία ήταν ακόμα νωπό το οδόστρωμα. Αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Μπήκα απ’ την εσωτερική, έκανα μια μικρή διόρθωση, αλλά τίποτα πέρα απ’ αυτό”, εξήγησε ο Norris στη συνέντευξη μετά το τέλος, μιλώντας στον Jenson Button.
“Ήταν καλός αγώνα. Εύχομαι να είχα μερικές παραπάνω ευκαιρίες για προσπέραση σήμερα, αλλά ένιωσα πως έκανα ό,τι μπορούσα. Είμαι ικανοποιημένος με αυτό”.
Contact between the top-three title protagonists!
Let’s take a look at the onboard of the race start from Lando Norris’ view 👀⬇️#F1 #SingaporeGP pic.twitter.com/1LZvbQFzCO
— Formula 1 (@F1) October 5, 2025
Σχολιάζοντας γενικά την πορεία του σημερινού του αγώνα, ο Βρετανός οδηγός συνέχισε: “Δεν ήταν τόσο άσχημος (δεδομένης και της αδιαθεσίας που είχε νωρίτερα μέσα στο τριήμερο). Θα μπορούσα να το ξανακάνω! Δύσκολος αγώνας, ο Max δεν έκανε το παραμικρό λάθος”.
“Είτε είχα καλή αίσθηση είτε όχι, έδωσα ό,τι είχα και βρέθηκα κοντά. Ελάχιστες ευκαιρίες είχα για προσπέραση και κάποιες ωραίες στιγμές με μάχες. Όπως είπα όμως, ήταν πολύ δύσκολο να προσπεράσω, το οποίο και είναι κρίμα επειδή ο ρυθμός σήμερα ήταν πολύ καλός”.
“Και θα ήθελα πολύ να βρεθώ σε θέση να κλείσω τη διαφορά με τον George και να τον πιέσω λίγο παραπάνω, ξέρετε. Χαίρομαι για σήμερα, λοιπόν. Κέρδισα δύο θέσεις. Κερδίσαμε σαν ομάδα, για ακόμα μια χρονιά, το Κατασκευαστών. Χαίρομαι ακόμα παραπάνω γι’ αυτό”.
Το 3-4 των δύο papaya σήμερα στάθηκε αρκετό για να κλείσει και μαθηματικά ο τίτλος, ο 10ος της ομάδας του Woking στην ιστορία της και ο δεύτερος σερί, κάτι που είχε να επαναληφθεί από την περίοδο 1990-1991.
Τέλος, το δικό του σχόλιο για το συμβάν του πρώτου γύρου έκανε και ο CEO της ομάδας, Zak Brown.
“Έχουν οδηγήσει εξαιρετικά όλη τη σεζόν. Δεν μπορείς να κερδίσει το Κατασκευαστών χωρίς δύο εντυπωσιακούς οδηγούς. Όπως βλέπετε, τους αφήσαμε να συναγωνιστούν. Ήταν μια στιγμή που μας άγχωσε, αλλά αγωνίστηκαν σκληρά, καθαρά, και αγωνίζονται για να κερδίζουν”.
“Έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμα και ελπίζω να έχουν και οι δυο τους αρκετές νίκες ενόψει”.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!