Άντεξε στην πίεση στο τέλος ο Oscar Piastri, διατηρώντας την πρωτιά που πήρε απ’ τον teammate του στην αρχή του αγώνα για να επεκτείνει το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα 3η θέση με αποτελεσματική άμυνα στον Verstappen για τον Charles Leclerc.
Ο Αυστραλός επικράτησε σε δύσκολες και εναλλασσόμενες συνθήκες, ηγούμενος του 6ου 1-2 της McLaren φέτος.
Ο ομόσταβλός του, Lando Norris, κλήθηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, ενώ δεν απέφυγε τα λάθη όταν κυνήγησε τον Piastri για την αντεπίθεσή του, ενώ η μάχη εν πολλοίς χάθηκε στη βρεγμένη εκκίνηση του αγώνα, όπου έχασε τη θέση του στο καθυστερημένο ξεκίνημα λόγω της παρατεταμένης βροχής.
Ακόμα ένα βάθρο έφερε στη Scuderia Ferrari ο Charles Leclerc, με τον οδηγό της ιταλικής ομάδας να αμύνεται αποτελεσματικά της επίθεσης του Max Verstappen για όλο τον αγώνα.
Καθυστερημένη εκκίνηση εν μέσω έντονης βροχής στο Spa
Με τα μονοθέσια να φτάνουν στο grid πριν την εκκίνηση του αγώνα, το οδόστρωμα ήταν ιδιαίτερα νωπό κατά τόπους, όμως λίγο πριν τις 16:00, η βροχή άρχισε να πέφτει έντονα, γεμίζοντας με νερό όλη την πίστα.
Το Race Control επιβεβαίωσε πως η εκκίνηση δεν θα γινόταν από στάση, καθώς δεν ήταν αρκετά ασφαλές, παρά το γεγονός πως όλοι οι οδηγοί εκκινούσαν με τα ενδιάμεσα.
Έτσι, για λόγους ορατότητας και ασφαλείας, ο αγώνας καθυστέρησε να εκκινήσει για 1 ώρα και 20 λεπτά, με την επανεκκίνηση να γίνεται υπό κίνηση, καθώς πάλι προηγήθηκαν μερικοί αναγνωριστικοί γύροι υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας.
Η εκκίνηση έλαβε χώρα στον 5ο γύρο, με τον Norris να προηγείται, αλλά να γλιστρά στην έξοδο της La Source, ανοίγοντας την πόρτα στον teammate του για αντεπίθεση, κάτι που ολοκλήρωσε στην Kemmel Straight.
Στο τέλος του γύρου, ο Piastri άνοιξε τη διαφορά για πάνω από δευτερόλεπτο, ενώ ο Norris ανέφερε και κάποιο (προσωρινό απ’ ό,τι φάνηκε) πρόβλημα με τη μπαταρία του.
Σύντομα, η διαφορά ανάμεσα στους δύο μειώθηκε, όμως ουδέποτε ήρθε το προσπέρασμα.
Την ίδια στιγμή, ο Verstappen πίεζε να περάσει για την τρίτη θέση τον Leclerc, που είχε εμφανείς δυσκολίες να διατηρήσει την SF-25 του στην αγωνιστική γραμμή.
Αρκετές θέσεις ξεκίνησε να κερδίζει ο Lewis Hamilton που, εκκινώντας 18ος, ανέβηκε μέσα σε τρεις γύρους 15ος.
Μπροστά, οι δύο McLaren άρχισαν να ανοίγουν διαφορά απ’ τους υπόλοιπους, την ώρα που ο Hamilton έβρισκε ακόμα δύο θέσεις, περνώντας τους Hulkenberg και Gasly.
Μάλιστα, ο Βρετανός έδειχνε τόσο άνετος, που ήταν και ο πρώτος που γύρισε σε slick ελαστικά, βλέποντας την πίστα να στεγνώνει σημαντικά. Αυτό, του έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα καθώς, όταν όλοι ολοκλήρωσαν τη μετάβαση σε στεγνά, ο Hamilton βρισκόταν 7ος!
LAP 31/44
Hamilton is in DRS range of Albon and has P6 in his sights 🎯#F1 #BelgianGP pic.twitter.com/ps2HSq4T72
— Formula 1 (@F1) July 27, 2025
Όλοι γύρισαν σε μέση γόμα, με μοναδική εξαίρεση τον Lando Norris. Ο οδηγός, σε συνεννόηση με τον μηχανικό αγώνα του, επέλεξε να αλλάξει για σκληρά, θέλοντας να εξασφαλίσει πως θα πάει με μια αλλαγή μέχρι το τέλος.
Ωστόσο, κάνοντας την αλλαγή του έναν γύρο μετά τον Piastri, ο Norris είχε πλέον μια διαφορά 9 δευτερολέπτων για να μειώσει. Και αυτό αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο, ειδικά απ’ τη στιγμή που, όσο προχωρούσε ο αγώνας, τα πράγματα έδειχναν πως η μέση γόμα θα άντεχε έως τέλους με σωστή διαχείριση.
Όμως, ο Norris ίσως θα μπορούσε να είχε γίνει αρκετά πιο απειλητικός εάν δεν έκανε πολλαπλά λάθη μέχρι το τέλος. Στον 26ο γύρο, έχασε 1,5 δευτερόλεπτα με κακή έξοδο στη Στροφή 10, ενώ στον προτελευταίο γύρο, με τη διαφορά να έχει πέσει στα 3 δευτερόλεπτα, μια κακή έξοδος στη Στροφή 1 έβαλε οριστικό τέλος στην αντεπίθεσή του, περιορίζοντάς τον 2ο.
Έτσι, ο Piastri άνοιξε τη διαφορά στους 16 βαθμούς, παίρνοντας την πρώτη του νίκη μετά την Ισπανία.
4ος περιορίστηκε και ο Verstappen, ενώ ακολούθησαν Russell, Albon, Hamilton Lawson, Bortoleto και Gasly, με πολλούς εξ’ αυτών να κάνουν τη σωστή επιλογή στο σωστό χρονικό σημείο, κερδίζοντας θέσεις.
RACE CLASSIFICATION
Another assured drive from Oscar Piastri as he extends his championship lead 👏#F1 #BelgianGP pic.twitter.com/6k423dp94r
— Formula 1 (@F1) July 27, 2025
Η Formula 1, πλέον, συνεχίζει στην Ουγγαρία, με το ανανεωμένο Hungaroring να φιλοξενεί οδηγούς και ομάδες το προσεχές τριήμερο, 1-3 Αυγούστου.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, μόνο στο F1fan.gr
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!