Ο Verstappen με ψυχραιμία προσπέρασε τον Oscar Piastri της McLaren στον εναρκτήριο γύρο στο Albert Park, αλλά ένα λάθος στον 17ο γύρο όπου πήγε βαθιά στη στροφή 11 τον ανάγκασε να παραχωρήσει τη δεύτερη θέση στον Αυστραλό.
Καθώς οι συνθήκες μεταβαίνονταν από το βρεγμένο στο στεγνό, ο Verstappen υπέφερε πολύ, υποχωρώντας αρκετά από τις McLarens που συντήρησαν καλά τα Intermediate ελαστικά τους.
Στον 34ο γύρο το Safety Car που εμφανίστηκε από τη σύγκρουση του Fernando Alonso ώθησε όλους να στραφούν στα slick Pirelli, ενώ ο Verstappen επέλεξε τα μεσαία αντί του ντουέτου της McLaren επιλέγοντας τα σκληρά.
Ο αγώνας στιγμιαία άλλαξε και πάλι στο τέλος του 44ου γύρου καθώς ξαφνική βροχόπτωση είδε τις δύο Mclaren να βγαίνουν εκτός πίστα με τον Piastri να κολλάει στο γρασίδι και τον τελικό νικητή Lando Norris να βουτάει στα pits για να βάλει τα Intermediates.
Ο Verstappen έμεινε εκτός για άλλους δύο γύρους πριν κάνει την αλλαγή του, παραδίδοντας τη θέση της πίστας για να το κάνει και ο Horner ρωτήθηκε εάν το να σταματήσει νωρίτερα θα είχε δώσει στον Ολλανδό μια απίθανη νίκη επί της McLaren.
«Όχι, εξετάσαμε τα δεδομένα», απάντησε ο Horner. «Θα ήταν ακόμα ακριβώς πίσω. Γι’ αυτό ελπίζαμε αν ο καιρός… τότε θα μας έδινε αυτή τη θέση».
Δεδομένου ότι η McLaren είχε το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της στην Αυστραλία, η αργοπορημένη βροχή έδωσε στη Red Bull μια ευκαιρία.
Αν ήταν σύντομη, αντί να επιμένει η βροχή για αρκετούς γύρους, το στοίχημα της Red Bull να μείνει έξω για περισσότερο στο slick ελαστικό θα είχε αποδώσει.
«Ναι, εκεί δουλεύεις με τον οδηγό», είπε ο Horner. «Οι δύο πρώτοι τομείς ήταν πιο γρήγοροι. Ο τρίτος τομέας ήταν τόσο πεσμένος σε εκείνο το σημείο. Ξέραμε ότι η βροχή δεν θα έμενε για πολύ. Αν μπορούσες απλώς να κρατήσεις αυτή τη θέση πίστας, είναι τόσο πολύτιμο εδώ γιατί απλά δεν μπορείς να προσπεράσεις. Γι’ αυτό λοιπόν ρίχναμε λίγο τα ζάρια.
«Η McLaren ήταν εξαιρετικά συντηρητική. Και οι δύο οδηγοί τους είχαν μεγάλες στιγμές.
«Φαινόταν ότι θα μπορούσε απλώς να μας βγει, αλλά, αν η βροχή είχε φύγει, τότε θα μπορούσαμε να είμαστε τυχεροί. Αλλά συγχαρητήρια στον Lando. Οδήγησε έναν καλό αγώνα σήμερα και σε δύσκολες συνθήκες για όλους τους οδηγούς».
Ο Horner ολοκλήρωσε θετικά.
“Αλλά παίρνουμε πολλή ενθάρρυνση από αυτόν τον αγώνα, και τον ρυθμό που είχαμε στο τέλος”, είπε, αναγνωρίζοντας πώς ο Verstappen έπιασε τον Norris στους τελευταίους γύρους.
«Οι άλλες ομάδες, ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η σειρά τους σήμερα όσον αφορά τον ρυθμό»
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!