O Zak Brown μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισε στην McLaren όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στα τέλη του 2016, με τον Αμερικανό να τονίζει ότι υπήρχε μία έντονη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας, η οποία ήταν απόρροια πολλών παραγόντων.
Με τον Brown να καλείται να επαναφέρει τη McLaren στο δρόμο των επιτυχιών, ο Αμερικανός ανέλαβε μία ομάδα η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα τόσο διοικητικά – λόγω της διαμάχης Dennis και Ojjeh, με τον πρώτο να αποχωρεί τελικά από την ομάδα στις αρχές του 2017 – όσο και αγωνιστικά, με την πολυδιαφημισμένη επανένωση με την Honda να αποδεικνύεται απογοητευτική.
Μιλώντας για τις συνθήκες που αντιμετώπισε, ο Brown επισήμανε ότι το ηθικό της ομάδας ήταν πολύ χαμηλό, ενώ επικρατούσε ένα αρνητικό κλίμα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στο εσωτερικό του οργανισμού, όπως αναφέρεται στο Motorsport.com.
“Όσον αφορά το ηθικό, υπήρχε πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης μέσα στην οργάνωση”, είπε ο Brown.
“Κατά κάποιον τρόπο, ήταν όλοι ένοχοι μέχρι να αποδειχτεί ότι ήταν αθώοι, μιλώντας για το κομμάτι της εσωτερικών διεργασιών. Άρα δεν υπήρχε ομαδική δουλειά. Πιστεύω ότι όλο αυτό ξεκίνησε από ψηλά, διότι συνέβαιναν τόσα πολλά σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, που δεν υπήρχε καμία επίβλεψη στην ομάδα της F1, επειδή υπήρχαν προσπάθειες για εξαγορά. Έτσι, νομίζω ότι δεν υπήρχε σωστή ηγεσία”.
“Δεν νομίζω ότι έφταιγε αποκλειστικά κάποιο άτομο. Ήταν απλώς μια κατάσταση στην οποία κάτι δεν πάει καλά και χειροτερεύει γρήγορα. Όμως, υπήρχε μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης. Ήξερα ότι η αγωνιστική ομάδα έχει κερδίσει πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα και νίκες. Απλώς έπρεπε να τους κάνουμε όλους να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί και να πιστέψουν σε αυτό. Αυτό πήρε λίγο χρόνο και τώρα είμαστε πολύ καλά”.
Τέλος, ο Brown μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη McLaren, τονίζοντας ότι τα πράγματα από διοικητικής απόψεως είναι ξεκάθαρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη διάκριση μεταξύ του αγωνιστικού τμήματος και του τμήματος των αυτοκινήτων παραγωγής.
“Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά”, είπε.
“Υπάρχει ένα συμβούλιο αγώνων και ένα γενικό συμβούλιο ομίλου. Το συμβούλιο αγώνων λαμβάνει τις αποφάσεις των αγώνων και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου παίρνει τις αποφάσεις για τα αυτοκίνητα παραγωγής. Ο Michael Leiters, ο οποίος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, και εγώ, τα πηγαίνουμε καλά. Προέρχεται από τη Ferrari. Είμαστε παρόντες ο ένας στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του άλλου. Επομένως, η συνεργασία μεταξύ τομέα αυτοκινήτου και αγώνων είναι εξαιρετική”.
“Είναι επίσης σαφές ότι εγώ αναφέρομαι στον εκτελεστικό πρόεδρο Paul Walsh, ο οποίος είναι επίσης ο εκτελεστικός πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στο διοικητικό συμβούλιο των αγώνων έχουμε τώρα πολύ έμπειρους ανθρώπους που γνωρίζουν τον αθλητισμό και τους αγώνες αυτοκινήτου. Είναι ο τύπος του διοικητικού συμβουλίου που θα ήθελα να έχω ως Διευθύνων Σύμβουλος, γιατί όλοι καταλαβαίνουν πόσο γρήγορα κινείται το άθλημα, πόσο γρήγορα πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις και πώς λειτουργεί το παιχνίδι”.
“Νιώθω ότι έχω εξαιρετική υποστήριξη. Οτιδήποτε και αν χρειάστηκα από το διοικητικό συμβούλιο, βρήκα στήριξη. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ, πολύ καλός”, συμπλήρωσε ο Brown.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!