«Αξιοπρεπές αποτέλεσμα» χαρακτήρισε ο Max Verstappen την 6η θέση στο Bahrain GP, δεδομένων των προβλημάτων που τον επηρέασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και του θέματος με τη φθορά των ελαστικών που αντιμετωπίζει η RB21.
Εκκινώντας από την 7η θέση μετά από ένα δύσκολο Qualifying, τα προβλήματα του Verstappen φάνηκαν να συνεχίζονται και στον αγώνα της Κυριακής όταν στο πρώτο pit stop του Ολλανδού το σύστημα φώτων στο pit της Red Bull δυσλειτούργησε, δείχνοντας συνεχώς κόκκινο αντί να αλλάξει σε πράσινο.
Ο Ολλανδός ανέφερε προβλήματα με τα φρένα του ενώ έχανε θέσεις στην πίστα, ενώ μια ακόμα δύσκολη στιγμή ήρθε στο δεύτερο pit stop, όταν το δεξί εμπρός ελαστικό δεν μπορούσε να αφαιρεθεί εύκολα, προκαλώντας καθυστέρηση που τον έριξε στο τέλος του grid.
Παρόλο που κατάφερε να ανακτήσει κάποιες θέσεις καθώς ο αγώνας προχωρούσε – συμπεριλαμβανομένης μιας προσπέρασης στον Pierre Gasly προς το τέλος του αγώνα – ο Verstappen παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ομάδα φάνηκαν έντονα στους 57 γύρους του αγώνα.
Ο Ολλανδός σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα: «Όλα πήγαν στραβά! Είχαμε κακή εκκίνηση, υπερβολικό σπινάρισμα όταν άφησα τον συμπλέκτη, και στο πρώτο stint πάλι [είχαμε] τα ίδια προβλήματα με το Qualifying, συν το γεγονός ότι υπερθερμαίναμε τα ελαστικά μας σε σχέση με τον ανταγωνισμό μπροστά μας».
«Μετά, στο πρώτο pit stop, νομίζω ότι τα φώτα κόλλησαν και φυσικά δεν ήθελα να φύγω με κόκκινο – θέλεις να τηρήσεις το πρωτόκολλο της ομάδας – οπότε αυτό με έριξε μέσα στην κίνηση, και μετά τα hard ελαστικά δυστυχώς δεν απέδωσαν, γλιστρούσα ακόμα περισσότερο από ό,τι με τα soft».
«Μετά μπήκαμε πάλι στα pits, [ήταν] ακόμα χειρότερο το pit stop, και έτσι ήμουν τελευταίος. Και ναι, ειλικρινά, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, το να τερματίσω 6ος είναι μια χαρά. Δηλαδή, κάτι παραπάνω δεν ήταν ρεαλιστικά δυνατό, ακόμα και με καλά pit stops ή διαφορετική επιλογή ελαστικών».
«Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά εκεί βρισκόμαστε με το μονοθέσιο και τη συμπεριφορά των ελαστικών. Όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο έντονα σε πίστες σαν αυτή».
Ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην ομάδα ειδικά σε Grand Prix όπου η φθορά των ελαστικών είναι κρίσιμος παράγοντας, ο Verstappen απάντησε: «Ναι, είναι δύσκολη».
«Πρέπει να το παλέψεις, να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την κατάσταση, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο κολλημένοι και ελπίζω να βελτιωθούμε σύντομα».
Με τη νίκη του Oscar Piastri στο Sakhir, ο οδηγός της McLaren πέρασε τον Verstappen στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών, ενώ ο Lando Norris παραμένει στην κορυφή.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!