Από τη φετινή σεζόν ισχύουν αυστηρότεροι κανονισμοί για τη χρήση των ηλεκτρικών κουβερτών στα ελαστικά, κάτι που δυσκολεύει τους οδηγούς στη διαχείρισή τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τους πρώτους γύρους μετά την έξοδο από τα pits, όπως δήλωσε ο Pierre Gasly στο Motorsport.com.
Χαρακτηριστικά, φέτος επήλθε μείωση της τάξης των 20 βαθμών κελσίου στη θερμοκρασία στην οποία θερμαίνονται τα πίσω ελαστικά στις ηλεκτρικές κουβέρτες, κάτι που προκάλεσε δυσκολίες στους οδηγούς τόσο στον αγώνα της Αυστραλίας, όσο και νωρίτερα στις χειμερινές δοκιμές, όπου οι θερμοκρασίες στην πίστα της Βαρκελώνης ήταν αρκετά χαμηλές σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο Gasly, που έχασε τη δέκατη θέση στο Albert Park λόγω προσπέρασης από τον Daniil Kvyat στον γύρο εξόδου του από τα pits, τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, και ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες.
“Ναι, βασικά βασικά φρέναρα και ήδη στην πρώτη στροφή ένιωσα τους τροχούς να μπλοκάρουν”, είπε ο Γάλλος οδηγός της Red Bull.
“Στη συνέχεια, πηγαίνοντας στη στροφή 3 προσπαθούσα να φρενάρω λίγο αργότερα και μπλόκαρα και πάλι. Νομίζω ότι τα πιο ζεστά ελαστικά βοήθησαν τον Kvyat να κάνει την προσπέραση”.
“Είναι σαφές ότι υπάρχει αντίκτυπος, γιατί ήταν εμφανές αμέσως μόλις βγήκα από τα pits, ότι οι πρώτες δύο – τρεις στροφές είναι πιο δύσκολες και απαιτητικές – και η Αυστραλία έχει υψηλές θερμοκρασίες. Νομίζω ότι σε κρύες συνθήκες θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα”.
Την άποψη του Gasly συμμερίζεται και ο Kevin Magnussen, με τον Δανό να τονίζει ότι τα πίσω ελαστικά είναι αρκετά κρύα βγαίνοντας από τα pits, και απαιτείται προσοχή για να μη χαθεί ο έλεγχος του μονοθεσίου.
“Ναι, τα πίσω ελαστικά είναι αρκετά επικίνδυνα βγαίνοντας από τα pits”, είπε.
Θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια της σεζόν να δούμε αν αυτοί οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν πλήρως, και αν θέσεις της δεκάδας – ή και του βάθρου – κριθούν από προσπεράσεις αμέσως μετά την έξοδο από τα pits…
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!