Το πρώτο τετραήμερο δοκιμών της Formula1 στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε και είδαμε τις ομάδες να μαζεύουν αρκετά χιλιόμετρα με σχετικά λίγα προβλήματα και απρόοπτα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν σαφέστατα καλύτερες από πέρυσι που είδαμε χιόνας να πλήττουν την ισπανική πίστα, αλλά και πάλι ήταν αναμενόμενα χαμηλές θερμοκρασίες, με τις ομάδες να επικεντρώνονται σε αρχικούς ελέγχους συστημάτων, αεροδυναμικές συσχετίσεις, και να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας τα πιο σκληρά ελαστικά της Pirelli.
“Είναι ακόμα νωρίς, αλλά μέχρι στιγμής τα ελαστικά φαίνεται να έχουν μεγάλη απόδοση όπως περιμέναμε, με ένα χάσμα απόδοσης περίπου 0,6 έως 0,7 δευτερολέπτων μεταξύ κάθε σύνθεσης. Λεπτομερέστερα, είναι περίπου 0,6 δευτερόλεπτα μεταξύ C2 και C3 μέχρι τώρα και περίπου το ίδιο κενό μεταξύ C3 και C4, που ήταν τα πιο χρησιμοποιημένα ελαστικά σε αυτή τη περίοδο δοκιμών.” είπε ο επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola.
Λόγω των κρύων συνθηκών αυτής της εβδομάδας, υπήρξε λίγο graining όπως αναμενόταν, το οποίο θα πρέπει να εξαφανιστεί όταν οι θερμοκρασίες γίνουν πιο ζεστές κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Όσον αφορά τις δοκιμές, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν πρόκειται να κάνουμε συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια εδώ. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί για το 2019 με διαφορετική αεροδυναμική και βαρύτερα αυτοκίνητα και σημειώσαμε επίσης ότι η επιφάνεια της πίστας στη Βαρκελώνη έχει ωριμάσει από πέρυσι, έχει γίνει πιο τραχιά και προσφέρει περισσότερη μηχανική πρόσφυση.
Τούτου λεχθέντος, έχουμε δει ένα πολύ εντυπωσιακό επίπεδο αξιοπιστίας και απόδοσης από τα αυτοκίνητα μέχρι στιγμής, με τη βοήθεια γενικά ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Ως συνήθως, η έμφαση κατά την πρώτη δοκιμή τείνει να επικεντρώνεται στην αξιοπιστία και την επικύρωση: την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να δούμε τις ομάδες να εστιάζουν περισσότερο στην απόδοση και να διερευνήσουν τις πλήρεις δυνατότητες της σειράς ελαστικών P Zero του 2019 για τη Formula 1.”
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!