H Sahara Force India πέτυχε 7 βαθμούς στον σημερινό αγώνα της Μελβούρνης, καθώς ο Sergio Perez πήρε την 7η θέση, ενώ ο Esteban Ocon κέρδισε τον πρώτο του βαθμό στην Formula 1 με την 10η θέση. Και οι δύο οδηγοί ξεκίνησαν με φρέσκα ultrasoft ελαστικά και ακολουθώντας στρατηγική ενός pit-stop άλλαξαν στη συνέχεια σε μαλακή γόμα.
Sergio Perez
“Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα σήμερα. Η 7η θέση ήταν το μέγιστο που μπορούσαμε να πάρουμε και η ομάδα έπρεπε να πάρει τις σωστές αποφάσεις για αυτό. Είχαμε σωστή στρατηγική και διαχειριστήκαμε σωστά τα ελαστικά. Έπρεπε να απωθήσω τις ενέργειες των Sainz και Kvyat, παρότι δεν ήταν εύκολη η προσπέραση, όμως μόλις άνοιξα την διαφορά βρέθηκα σε άνετη κατάσταση. Το να οδηγείς αυτά τα μονοθέσια είναι διασκεδαστικό: μπορείς να πιέσεις πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν και έκανα τους πιο γρήγορους γύρους μου προς το τέλος του αγώνα. Ξέρουμε πως χρειάζεται να βελτιώσουμε περαιτέρω το μονοθέσιο και πως μπορούμε να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις, όμως είναι ένα θετικό ξεκίνημα για τη φετινή σεζόν και μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι σήμερα.”
Esteban Ocon
“Το να πάρω τον πρώτο μου βαθμό στην Μελβούρνη είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή μετά από ένα αρκετά δύσκολο σαββατοκύριακο. Πέρασα σχεδόν όλον τον αγώνα παλεύοντας με τον Alonso, καθώς βρεθήκαμε πλάι-πλάι στον πρώτο γύρο. Κατάφερε να μείνει μπροστά και έπρεπε να τον κυνηγήσω για το υπόλοιπο του αγώνα. Ήταν μια σκληρή μάχη, καθώς ο Fernando είναι ένας δυνατός αντίπαλος και ήταν πολύ δύσκολο να τον φθάσω και να τον περάσω. Τελικά βρήκα ένα κενό στους τελευταίους γύρους και πήρα την ευκαιρία μου στην πρώτη στροφή. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για τον αγώνα μου, η οποία μου έφερε τον βαθμό. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και νομίζω ότι έμαθα πολλά πράγματα από το πρώτο μου σαββατοκύριακο με την ομάδα. Ελπίζω να είναι ο πρώτος μου βαθμός από πολλούς αυτή τη σεζόν.”
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!