Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, αποδέχτηκε ότι οι πιθανότητες της ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου της Formula 1 έχουν «τελειώσει» μετά από αυτό που περιέγραψε ως «μαύρη μέρα» για τον Max Verstappen στο Grand Prix της Αυστρίας.
Ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε εκτός αγώνα στον πρώτο γύρο, αφού χτυπήθηκε από τη Mercedes του Andrea Kimi Antonelli στη στροφή 3.
Η εγκατάλειψη του Verstappen τερματίζει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί βαθμολόγησης του – και το τέταρτο μεγαλύτερο στην ιστορία της F1 – που τον αφήνει 46 βαθμούς πίσω από τον νικητή του αγώνα Lando Norris στο πρωτάθλημα και 61 πίσω από τον Oscar Piastri.
Ο Ολλανδός ήταν σταθερά επιφυλακτικός σχετικά με τις πιθανότητές του να διατηρήσει τον τίτλο των Οδηγών καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν, αλλά ο Marko έχει πλέον εκδώσει μια καταδικαστική ετυμηγορία για τις πιθανότητές του.
«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα», δήλωσε ο Αυστριακός στο Sky DE. «Το χάσμα είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί. Αν δεν συμβεί κάτι ιδιαίτερο, πρέπει να υποθέσουμε ότι το πρωτάθλημα τελείωσε.»
Ωστόσο, οι πιθανότητές του τελείωσαν σχεδόν αμέσως όταν ο Antonelli, προσπαθώντας να ανέβει ο ίδιος στην κατάταξη, μπλόκαρε και έπεσε πάνω στην RB21.
«Ο Max είχε μια καλή εκκίνηση και μετά βγήκε στην εξωτερική πριν από την 3η στροφή για να αποφύγει τα προβλήματα», είπε ο Marko. «Ο Kimi εμφανίστηκε από το πουθενά και μας εμβόλισε εντελώς με μπλοκαρισμένους τροχούς.
«Η ανάλυση δείχνει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει το βάθρο. Η Mercedes δεν ήταν γρήγορη και οι Ferrari δεν ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Η McLaren ήταν εκτός εμβέλειας.
«Δεν τους ξαναείδαμε, αλλά όπως είπα, ένα βάθρο θα ήταν δυνατό. Στην εκκίνηση μπορείς να πάρεις ρίσκα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάποιον πίσω σου που θα κάνει κάτι ηλίθιο.»
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!