Οι περισσότεροι οδηγοί πήγαν για μια μόνο στάση και αλλαγή από τα soft σε medium στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων τριών, αλλά δύο ή ακόμα και τρεις στάσεις, εμφανίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα 66 γύρων.
Οι συνθήκες ήταν μεταβλητές, με ηλιοφάνεια, λίγες σταγόνες βροχής και ανέμου, που καθιστούσαν δύσκολη την πρόβλεψη της εξέλιξης της πίστας, με μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης. Ο αγώνας τελείωσε με θερμοκρασία περιβάλλοντος 17 βαθμούς και 26 στη πίστα.
Η νέα επιφάνεια έχει κάνει την πίστα πολύ πιο γρήγορη, με τους πρωτοπόρους να περνούν μέχρι τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό, τι πέρυσι. Το ρεκόρ γύρου επί του αγώνα επίσης έπεσε με παρόμοια διαφορά, καθιστώντας αυτόν τον ταχύτερο αγώνα στην τρέχουσα διάταξη πίστας της Βαρκελώνης.
Σχεδόν όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν στο μαλακό ελαστικό, με ένα πρόωρο αυτοκίνητο ασφαλείας από τον πρώτο γύρο να συμβάλλει στη μείωση των ποσοστών φθοράς.
Ο Mario Isola, διευθυντής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pirelli, δήλωσε: “Είδαμε διαφορετικές σκέψεις από τις κορυφαίες ομάδες για το αν ή όχι ήταν αγώνας μιας ή δύο στάσεων, με τις συνθήκες πίστας να είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν από την αρχή του Σαββατοκύριακου, κάτι που δεν βοήθησε και η βροχή τη νύχτα.»
«Οι γύροι υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας επηρέασαν επίσης τη στρατηγική αγώνα, μειώνοντας τη φθορά σε ένα κρίσιμο σημείο της κούρσας. Από την πλευρά των ελαστικών, δεν αντιμετωπίσαμε καθόλου προβλήματα και δεν υπήρχαν ενδείξεις φουσκάλων, με τα ρεκόρ γύρου να γίνονται ακόμα και όταν οι οδηγοί είχαν παλαιότερα ελαστικά μέσης σύνθεσης. Αυτό ισχύει για ολόκληρο το πεδίο, το οποίο ήταν πολύ ομοιόμορφα ταξινομημένο με το ρυθμό. Τώρα παραμένουμε στη Βαρκελώνη για την πρώτη δοκιμή μέσα στη σεζόν του έτους, η οποία θα περιλαμβάνει δοκιμές ανάπτυξης των ελαστικών του 2019, με τη McLaren και τη Force India.”
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!