Ο Kevin Magnussen ανέφερε ότι δεν έχει βιώσει ποτέ τέτοιες μεταβολές απόδοσης ανά γύρο από ένα μονοθέσιο, όσο η Haas που αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Magnussen έτρεξε με την τελευταία έκδοση της VF-19 της Haas στο Hockenheim, ενώ ο teammate του, Romain Grosjean, χρησιμοποίησε το μονοθέσιο της Μελβούρνης, καθώς η ομάδα προσπάθησε να καταλάβει τις πρόσφατες αδυναμίες του.
Σε εξαιρετικά ζεστό καιρό την Παρασκευή, ο Magnussen βρέθηκε στην 18η θέση, αλλά σε πιο δροσερές συνθήκες, κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Ρ3 του Σαββάτου.
Στη συνέχεια η Magnussen κατατάχθηκε στη 12η θέση στο τέλος μιας ομάδας οδηγών των μεσαίων ομάδων, οι οποίοι διαχωρίστηκαν μόνο κατά 0,033δ στο Q2.
“Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που είδαμε ως τάση είναι η Παρασκευή που ήταν πολύ ζεστή, η θερμοκρασία της πίστας ήταν πραγματικά καυτή και το πρωί του Σαββάτου ήταν πολύ κρύα (σε σύγκριση)”, δήλωσε ο Δανός.
“Και τότε το μονοθέσιο διαφοροποιήθηκε τελείως και έγινε ένα πραγματικά, πολύ καλό μονοθέσιο. Μετά, στις κατατακτήριες, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν λίγο πάλι και κάναμε ένα βήμα πίσω.
“Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αντιλαμβανόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά φαίνεται να είναι μια τάση.
“Απλά χάνει τόσο κράτημα όταν είναι ζεστό, τόσο πολύ κράτημα. Όταν είναι κρύο το μονοθέσιο είναι εκπληκτικό, είναι ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο. Είναι παράλογο πόσο μεγάλη ήταν η διαφορά από την Παρασκευή έως το Σάββατο.
Ο Magnussen ήταν δεκτικός στην ιδέα να χρησιμοποιήσει το παλιό μονοθέσιο για λόγους αξιολόγησης, αλλά τόνισε ότι η Haas πρέπει ακόμα να σκεφτεί μακροπρόθεσμα.
“Θέλω να πω ότι το άλλο μονοθέσιο φαίνεται να είναι λίγο πιο συνεπές”, είπε.
“Είτε είναι κρύο, είτε είναι ζεστό. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μόνο δική μου απόφαση.
“Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα, αλλά δεν είναι μυστικό πως θα ήθελα να επιστρέψω στο παλιό, αν θα μπορούσα, μόνο για καθαρή απόδοση. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε λίγο και μακροπρόθεσμα”.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!