Ο Nicholas Latifi τερμάτισε 16ος στο Ολλανδικό GP, ενώ ο George Russell αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγο ενός πιθανού προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο Russell εκκίνησε 11ος στον αγώνα με τον Nicholas Latifi να εκκινεί από το pit lane, και οι δύο με την μεσαία γόμα. Ο Latifi αγωνιζόταν με την στρατηγική ενός μόνο pit stop, αλλάζοντας σε σκληρή γόμα στον 23ο γύρο.
Ο Russell πραγματοποίησε μία στάση για pit στον 27ο γύρο, επίσης για σκληρή γόμα, πριν εγκαταλείψει στον 70ο γύρο.
Ο George Russell δήλωσε μετά τον αγώνα: “Ο αγώνας μας ήταν ικανοποιητικός. Το πρώτο stint ήταν καλό, συνέχισα με τον Antonio Giovinazzi και τις McLarens μπροστά μου. Όταν μπήκα για pit stop, πίεσα στο μέγιστο στην είσοδο των pit. Είναι μία πολύ ζόρικη είσοδος εδώ και το παράκανα λίγο δυστυχώς.
“Η ποινή 5 δευτερολέπτων δεν συμβιβάζεται με τον αγώνα μας και θα μπορούσαμε να τερματίσουμε είτε στην 12η είτε στην 13η θέση εάν δεν έπρεπε να εγκαταλείψουμε το μονοθέσιο με πρόβλημα στο κιβώτιο λίγους γύρους πριν το τέλος.
“Σχεδόν ανυπομονώ για το επόμενο σαββατοκύριακο στην Ιταλία. Η Monza είναι μία διαφορετική πίστα σε σχέση με εδώ όπου θα τρέξουμε με σχεδόν ελάχιστη κάθετη δύναμη συγκριτικά με το Zandvoort όπου αγωνιζόμασταν με την μέγιστη κάθετη δύναμη. Επίσης θα έχουμε και τον αγώνα Srint όπου θα μας δώσει αρκετές ευκαιρίες.”
Ο Nicholas Latifi δήλωσε μετά τον αγώνα: “Όπως το περιμέναμε, το Zandvoort ήταν μία ζόρικη πίστα για να τρέξουμε και δεν υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για να προσπεράσουμε τα άλλα μονοθέσια. Δεν είναι ποτέ εύκολη η εκκίνηση από το pit lane, και μας πείρε δύο γύρους εμένα και του Sergio Perez για να πιάσουμε τους υπόλοιπους.
“Το πρώτο stint ήταν καλό, κατάφερα να περάσω τα δύο μονοθέσια της Haas και ήμουν χαρούμενος με τον ρυθμό μας. Πραγματοποιήσαμε ένα μεγάλο stint με την σκληρή γόμα, έτσι η διαχείριση έγινε λίγο δύσκολη προς το τέλος του αγώνα και έχασα την θερμοκρασία των ελαστικών λόγο των μπλε σημαιών, έτσι ήταν λίγο δύσκολη η μάχη σήμερα.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!