Θετικά δείχνουν τα πράγματα για τις προοπτικές της Ferrari μετά και τις δοκιμές της Πέμπτης στο Las Vegas, σε μια ιδανική συγκυρία μετά και τα σχόλια που έκανε προ ημερών ο πρόεδρος του οργανισμού.
Ο Charles Leclerc έκανε τον κορυφαίο χρόνο στο FP1, ενώ κινήθηκε στην τρίτη θέση στο μετέπειτα FP2, το οποίο είχε και αρκετές διακοπές και κόκκινες σημαίες.
Οι χρόνοι του έτερου οδηγού, Lewis Hamilton, δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικοί, καθώς μπόρεσε να κάνει μόλις τον 10ο και 11ο χρόνο αντίστοιχα, όμως οι διακοπές που υπήρξαν σίγουρα έπαιξαν ρόλο στο ότι δεν είδαμε έναν βελτιωμένο γύρο απ’ τον Βρετανό.
Τα πρώτα σημάδια απ’ το Las Vegas δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό αφήγημα απ’ το Interlagos, όπου η ζέστη και το μη λείο οδόστρωμα έκαναν την SF-25 να παλεύει με τη μεγαλύτερή της χίμαιρα, το ύψος οδήγησης απ’ το έδαφος.
Στις πιο κρύες και λείες συνθήκες του ασφαλτοτάπητα στη Las Vegas Strip, ωστόσο, οι αδυναμίες που εκθέτουν το μονοθέσιο δείχνουν να μην είναι σε πρώτο πλάνο. Αρνητικός αστερίσκος σε αυτό η εγκατάλειψη του Leclerc στο FP2 με πρόβλημα στο κιβώτιο, η οποία ήρθε μόλις 5 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.
Μάλιστα, του ζητήθηκε να μην αλλάξει καν ταχύτητα, με τον Μονεγάσκο να το “παρκάρει” πίσω απ’ τη Στροφή 5.
Ο οδηγός δεν έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος στις δηλώσεις του μετά τις διαδικασίες της ημέρας, αναφέροντας πως “υπήρξε μια ασυνεννοησία σε όσα έγιναν”. Κατόπιν, επιβεβαίωσε πως “όλα θα είναι εντάξει” πριν το κυρίως πιατό των κατατακτηρίων της Παρασκευής το βράδυ στη Νεβάδα.
“Ειλικρινά, δεν είμαστε σε κακό σημείο. Αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Θεωρώ πως η Mercedes είναι πολύ ανταγωνιστική και επίσης και οι McLaren και Ferrari βρίσκονται προφανώς στην πάλη για τις πρώτες θέσεις. Θα έχουμε σκληρή μάχη”.
“Ελπίζω απλά να μπορέσουμε να χτίσουμε στις δοκιμές και να παλέψουμε για την pole αύριο. Όμως μέχρι τώρα υπήρξαν θετικά σημάδια. Θεωρώ πως είχαμε καλό ρυθμό σήμερα”.
Wrapping up practice day here in Las Vegas with the data we need 💪 pic.twitter.com/VU3wNva94D
— Scuderia Ferrari HP (@ScuderiaFerrari) November 21, 2025
Η Scuderia βρίσκεται στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ενώ απομένουν τρεις αγώνες για το φινάλε της χρονιάς. Η μοναδική της νίκη έχει έρθει στο Sprint του Κινεζικού GP, εν μέσω μιας σεζόν που η McLaren έχει κυριαρχήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, το Vegas αποτελεί ευκαιρία για τις υπόλοιες ομάδες να πάρουν μια νίκη, η οποία μπορεί να αποδειχτεί χρυσός στη μάχη της 2ης θέσης που παραμένει ανοιχτή.
Πέρυσι η McLaren υπέφερε από ισχυρό graining, περιορισμένη σε ένα ταπεινό 6-8 στον αγώνα, όμως και φέτος υπάρχει η πεποίθηση πως αυτό θα ξανασυμβεί, με τον George Russell, νικητή εδώ πέρυσι, να πιστεύει πως δεν θα κερδίσει η βρετανική ομάδα, παρά την πρώτη θέση του Norris στο FP2.
Αντίστοιχα συναισθήματα αντικατοπτρίστηκαν κι απ’ τις δηλώσεις του Hamilton.
“Πολύ καλή η αίσθηση σήμερα”, δήλωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, που πέρσι τερμάτισε 2ος στο Vegas. “Στο P1 η αίσθηση ήταν καλή γενικά, δεν κατάφερα να κάνω έναν γρήγορο γύρο και αυτό επαναλήφθηκε και στο P2”.
“Βελτιώσαμε πράγματα στο μονοθέσιο για το P2 και στο πρώτο χρονομετρημένο ένιωθα πολύ ανταγωνιστικός, όπως και στο P1. Όμως, οι κίτρινες και οι κόκκινες σημαίες μας εμπόδισαν δυστυχώς. Όλοι ήμασταν στην ίδια βάρκα, όμως. Πήρα κάποια καλά μαθήματα εκεί έξω και ανυπομονώ γι’ αύριο”.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








