Ο Sebastien Ogier, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πήρε την πρωτοπορία στο Ράλλυ Ισπανίας (Canary Islands), την ώρα που οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την τρίτη ειδική διαδρομή λόγω παράνομης στάθμευσης θεατών.
Η FIA επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 100 οχήματα θεατών εντοπίστηκαν παρκαρισμένα παράνομα σε προστατευόμενη περιοχή κοντά στην SS3 Tejeda – San Mateo 1 (18,62 χλμ.), γεγονός που κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή της διαδρομής. «Λόγω του εντοπισμού περισσότερων από 100 οχημάτων θεατών που ήταν παρκαρισμένα παράνομα σε προστατευόμενη περιοχή κοντά στην SS3, ο αλυτάρχης αναγκάστηκε να ακυρώσει την ειδική, ώστε να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των οχημάτων», ανέφερε η FIA.
«Οι θεατές καλούνται να απομακρύνουν άμεσα τα οχήματά τους και υπενθυμίζεται ότι πρέπει να σταθμεύουν μόνο σε καθορισμένους χώρους για το υπόλοιπο του αγώνα».
Ως αποτέλεσμα, τα πληρώματα του WRC έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν απευθείας στην τέταρτη ειδική, η οποία αποτελούσε την τελευταία δοκιμασία του πρωινού σκέλους. Πριν την επιβεβαίωση της ακύρωσης της SS3, ο Ogier είχε ήδη θέσει τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του πρωινού loop. Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing WRT ήταν κατά 0,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Oliver Solberg, αποτέλεσμα που του επέτρεψε να ξεπεράσει τον μέχρι τότε πρωτοπόρο Takamoto Katsuta κατά 0,8 δευτερόλεπτα.
«Ήταν εντάξει. Περίμενα μια πολύ κλειστή ειδική. Είχα καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο. Προς το παρόν φαίνεται ότι είμαστε κοντά με τους team-mates μου, θα είναι έντονη μάχη», δήλωσε ο Ogier. Όπως αναμενόταν, η Toyota κυριάρχησε στους χρόνους, καταλαμβάνοντας τις πέντε πρώτες θέσεις, την ώρα που Hyundai Shell Mobis WRT και M-Sport Ford WRT δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ιαπωνικής ομάδας. Ο Sami Pajari σημείωσε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο και ανέβηκε τρίτος στη γενική κατάταξη, μόλις 0,9 δευτερόλεπτα από την κορυφή και 0,1 πίσω από τον Katsuta. Η προσπάθεια του Solberg τον ανέβασε από τη 10η στην 4η θέση της γενικής, 0,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του στην Toyota, Elfyn Evans.

Daniel Sordo, Candido Carrera, Hyundai World Rally Team Hyundai i20 N Rally1
Ο Dani Sordo ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Hyundai, αν και 7,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. Ο Ισπανός, στην πρώτη του συμμετοχή με Rally1 από το Ράλλυ Ακρόπολις 2024, ανέβηκε στην 6η θέση της γενικής (+7,2 δευτ.).
«Ήταν μια πολύ ωραία ειδική και την απόλαυσα. Μπορούμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο και μπορώ κι εγώ να βελτιωθώ λίγο. Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και, παρότι δεν παλεύουμε ακόμα για τη νίκη, είμαι ικανοποιημένος», δήλωσε ο Sordo. Ήταν ο πιο αισιόδοξος από τους οδηγούς της Hyundai, που εμφανώς αντιμετωπίζουν προβλήματα ισορροπίας με το i20 N. Ο Adrien Fourmaux βρίσκεται στην 7η θέση, μπροστά από τον Thierry Neuville (+9,6 δευτ.).
«Ειλικρινά δεν κοιμήθηκα καλά. Ήμουν πολύ αγχωμένος για το πώς θα οδηγήσω το αυτοκίνητο και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί. Προσπαθώ να προσαρμόσω την οδήγησή μου, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί. Νιώθω σαν να μην ξέρω να οδηγώ το αυτοκίνητο», ανέφερε ο Neuville.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι οδηγοί της M-Sport Ford, Josh McErlean και Jon Armstrong, με διαφορά μόλις 0,2 δευτερολέπτων μεταξύ τους. Ο Yohan Rossel της Lancia Corse HF προηγείται στην κατηγορία WRC2, καταλαμβάνοντας την 11η θέση της γενικής κατάταξης.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








