Ο Jonathan Wheatley στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο Mattia Binotto στο να αναγεννήσει τη Sauber στη μάχη του midfield, λίγο μόλις καιρό πριν την οριστική μετάβαση στην εποχή Audi.
Ο Ιταλός έφτασε στο Hinwil στα μέσα του 2024, υπό τον ρόλο του COO & CTO, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του την επίβλεψη της μετάβασης στην εποχή Audi. Λίγο αργότερα, ερχόμενος από τη Red Bull, αφίχθη ο Jonathan Wheatley, επίσης σε ανώτερο ρόλο. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες η Sauber είναι από τις πιο βελτιωμένες ομάδες του grid, επιστρέφοντας δυναμικά στη μάχη του midfield, παρά το γεγονός πως ξεκίνησαν ως το χειρότερο μονοθέσιο τη σεζόν.
Τόσο ο έμπειρος Nico Hulkenberg όσο και ο rookie, Gabriel Bortoleto, έχουν επωφεληθεί απ’ τις βελτιώσεις που έγιναν στη C45 κατά τη διάρκεια του 2025, με τη συνολική συγκομιδή της ομάδας να φτάνει τους 60 βαθμούς, ενώ απομένουν 4 αγώνες (και 2 Sprint) για το πέρας της σεζόν.
Και μπορεί η θέση της στους Κατασκευαστές να είναι η προτελευταία, ωστόσο απέχει μόλις 12 βαθμούς από την 6 Racing Bulls, ξεκάθαρο σημάδι ενός πάρα πολύ ανταγωνιστικού και απρόβλεπτου midfield.
Μιλώντας στο πλαίσιο του GP του Μεξικό, ο Wheatley ρώτήθηκε για το είδος της δουλειάς που οδήγησε στη φετινή βελτίωση, με τον ίδιο να οφείλει μεγάλο μέρος της επανόδου στο πρώην αφεντικό της Ferrari.
“Ας μην ξεχνάμε ούτε δευτερόλεπτο τον Mattia Binotto”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wheatley.
“Βρίσκεται στην ομάδα για σχεδόν ένα χρόνο πλέον, έχοντας αρχίσει να βάζει στη θέση τους τα κομμάτια που πλέον βλέπετε στην πίστα να εμφανίζονται πλέον”.
Brazil, we’re here! It’s finally race week at home 🇧🇷💚#BrazilGP pic.twitter.com/gigxxJ44Ed
— Stake F1 Team KICK Sauber (@stakef1team_ks) November 3, 2025
Με τον ίδιο τον Βρετανό να φτάνει μετά το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν, ο Binotto είχε αρχικά υπό την επίβλεψή του και τις δραστηριότητες του pitwall. Έκτοτε, ωστόσο, οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί υποδειγματικά, ώστε να εξασφαλίσουν πως οι δύο οδηγοί τους θα έχουν ένα καλύτερο εργαλείο στα χέρια τους για να μπουν στους βαθμούς.
Ο Wheatley, επί σειρά ετών στον θωκό του Αγωνιστικού Διευθυντή της Red Bull, εξήγησε πως μια σωρεία μικρών τροποποιήσεων εντός της δομής του οργανισμού, έχει αποφέρει πολλαπλά κέρδη.
“Η εφαρμογή της σωστής δομής στην τεχνική διοίκηση, ο μετασχηματισμός στην εταιρεία. Κατά πολλούς τρόπους, στους πρώτους μου 6 μήνες, προσπαθούμε να συμβαδίσουμε. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνονται μέσα σε μια ομάδα της F1. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνεις ως Team Principal. Αλλά ήταν σαφές από την αρχή πως υπήρχαν ορισμένες απλές κινήσεις που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε, γύρω από την αλλαγή της επικοινωνίας, τον τρόπο που φτάνουμε σε αποφάσεις επίσης”.
“Πλέον, φτάνουμε στην αρκετά δύσκολη στιγμή του πώς θα αναπτύξουμε μια δομή ώστε να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί, μια κορυφαία ομάδα της F1”.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








