Επιστροφή στην οικογένεια της Red Bull ύστερα από το 2022 για τον Βρετανό!
Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Racing Bulls, η πρόσληψη του Dan Fallows, ως νέου τεχνικού διευθυντή!
Ο 52χρονος θα αναφέρεται στον CTO της ομάδας, Tim Goss, και θα αναλάβει «την ευθύνη για τη συνολική τεχνική κατεύθυνση της ομάδας, δουλεύοντας σε σχεδίαση, αεροδυναμική και απόδοση», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ομάδας με έδρα τη Faenza. «Είμαι πολύ χαρούμενος που εντάσσομαι στη Racing Bulls, σε μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα», δήλωσε ο Fallows.
«Υπάρχει σαφές όραμα και ισχυρή τεχνική φιλοδοξία, και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Tim και την ευρύτερη ομάδα μηχανικών για να ενισχύσουμε την απόδοση και να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Alan Permane, πρόσθεσε: «Ο Dan διαθέτει τεράστια εμπειρία, και η τεχνική του κατανόηση και ηγεσία θα αποτελέσουν πραγματικό πλεονέκτημα για την ομάδα καθώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και να προχωράμε ανταγωνιστικά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στη Racing Bulls».
Ο Fallows εργάστηκε προηγουμένως στη Red Bull, στην αδερφή ομάδα, από το 2006 έως το 2021, στο τμήμα αεροδυναμικής – αρχικά ως επικεφαλής ομάδας και στη συνέχεια ως επικεφαλής μηχανικός. Πριν από αυτό, υπήρξε ανώτερος αεροδυναμιστής από το 2001 έως το 2004, όταν η ομάδα του Milton Keynes ανήκε στη Ford και έτρεχε υπό την ονομασία της Jaguar. Ο Fallows προσλήφθηκε από την Aston Martin για το 2022, γεγονός που προκάλεσε συμβατική διαμάχη με τη Red Bull, αλλά τελικά απολύθηκε από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του Lawrence Stroll στα τέλη του 2024, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την ανάληψη της θέσης, με το «φταίξιμο» για την πτωτική πορεία από τα μέσα του 2023 και ύστερα να πέφτει πάνω του.
Είναι μια αρκετά καλή προσθήκη για την ομάδα της Racing Bulls, με την εμπειρία του να αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας, η οποία πέρσι τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πετυχαίνοντας 92 βαθμούς και ένα βάθρο με την 3η θέση του Isack Hadjar στο Ολλανδικό Grand Prix.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








