Οι οδηγοί της Mercedes, Kimi Antonelli και George Russell, δηλώνουν ότι έχουν ξεκαθαρίσει τους κανόνες της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, αφού η μάχη τους για την πρωτιά κατά τη διάρκεια του Sprint του Καναδικού Grand Prix της Formula 1 άφησε τον Ιταλό έξαλλο.
Στον 6ο γύρο του Sprint, ο Antonelli προσπάθησε να προσπεράσει τον Russell από την εξωτερική πλευρά της στροφής 1 του Μόντρεαλ, η οποία θα γινόταν η εσωτερική της στροφής 2. Ωστόσο, καθώς ο Russell δεν άφησε χώρο στον Antonelli στην έξοδο, ο Ιταλός πέρασε πάνω από το γρασίδι, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί από το γεγονός ότι, κατά την άποψή του, ο teammate του τον έσπρωξε έξω.
Μισό γύρο αργότερα, ο Antonelli βγήκε από την πίστα προσπαθώντας να κάνει μια άλλη απόπειρα προσπέρασης στην στροφή 8, με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από τον Lando Norris της McLaren στην τρίτη θέση, ενώ η οργή του 19χρονου στον ασύρματο οδήγησε σε παρεμβάσεις του επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff στον ασύρματο της ομάδας.

Μεταξύ του Sprint και των κατατακτήριων για το Grand Prix του Καναδά, και οι δύο οδηγοί συναντήθηκαν με την ομάδα για να διευκρινίσουν περαιτέρω τους κανόνες συμπεριφοράς τους, καθώς η Mercedes επιδιώκει να αποφύγει την επανάληψη ενός παρόμοιου περιστατικού, επιτρέποντας παράλληλα στους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος να αγωνιστούν ελεύθερα.
Μιλώντας μετά το κλείδωμα της πρώτης σειράς του grid για τον αγώνα της Κυριακής από τις δύο W17, τόσο ο Antonelli όσο και ο Russell δήλωσαν ότι ξεκαθάρισαν τα πράγματα σχετικά με τον τρόπο που θα αγωνιστούν.
«Είχαμε μια συζήτηση και ξεκαθαρίσαμε τα πράγματα και τώρα όλα είναι εντάξει», είπε ο Antonelli. «Το επανεξετάσαμε και μιλήσαμε με τον Toto και τώρα όλα είναι εντάξει».
Ο Russell πρόσθεσε: «Ναι, όπως είπε ο Kimi, όλα καλά. Είχαμε μια καλή συζήτηση και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα αγωνιστούμε ο ένας εναντίον του άλλου. Και τίποτα δεν θα αλλάξει, γιατί πάντα είχαμε αυτόν τον αμοιβαίο σεβασμό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να περάσει, είτε είναι ανταγωνιστής είτε ομόσταβλος. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι ο νούμερο ένα κανόνας είναι να μην συγκρουόμαστε ποτέ με τον team-mate μας. Αυτό δεν συνέβη σήμερα το πρωί και τερματίσαμε πρώτος και τρίτος και αυτό είναι που θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε.»
Το περιστατικό του Σαββάτου μπορεί ίσως να συνοψιστεί καλύτερα ως εξής: ο Antonelli περίμενε από τον Russell να του αφήσει περισσότερο χώρο σε μια προσπέραση από την εξωτερική, από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να περιμένει, καθώς αγωνίζονταν για τη νίκη. Εκτός από το να πάρει αυτό το μάθημα, ο Wolff ήθελε επίσης να δει λιγότερες εκρήξεις στον ασύρματο από τον ανερχόμενο αστέρα του, αν και ο Russell κατανοούσε τη στάση του μετά τη σύγκρουση.
«Αν ήμουν στη θέση του και αυτός στη δική μου, πιθανότατα θα είχα αντιδράσει το ίδιο», παραδέχτηκε ο Russell. «Γιατί αν κάτι δεν αποδίδει εκείνη τη στιγμή και νιώθεις ότι σου έχουν φερθεί άδικα, πιστεύεις ότι ο άλλος έχει άδικο. Και αυτό είναι φυσικό. Είμαστε οδηγοί αγώνων, είμαστε μαχητές και δείχνουμε ανοιχτά τα συναισθήματά μας.»
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση, όπου ό,τι σκεφτόμαστε και νιώθουμε μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο. Δεν μετανιώνουμε για τίποτα από όσα λέμε. Φυσικά, ίσως να εύχεσαι να είχες πει κάτι διαφορετικό, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε.»
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








