Ο πρώην σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, σχολίασε πως ο Lando Norris “θα ταίριαζε πολύ καλά” με την ομάδα του, αποκαλύπτοντας πως οι δύο πλευρές είχαν συζητήσεις πριν μερικά χρόνια.
Ο Norris εξασφάλισε φέτος τον πρώτο τίτλο της καριέρας του και τον πρώτο για τη McLaren από το 2008, με διαφορά μόλις δύο βαθμών απ’ τον Max Verstappen, στο φινάλε της σεζόν στη Yas Marina.
Ο Marko, που μετά από 20 χρόνια στη Red Bull αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, έδωσε πλέον στη δημοσιότητα μια ιστορία σχετικά με συζητήσεις που είχε κάνει με την πλευρά του Βρετανού οδηγού.
Ο Norris έγινε μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της McLaren το 2017, ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε καταλήξει οδηγός της Toro Rosso, εάν η μοίρα τα είχε πάει κάπως διαφορετικά τα πράγματα πίσω στο 2016.
Παρά το γεγονός πως στο μακρινό παρελθόν αυτές οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν, φαίνεται πλέον πως οι δύο πλευρές είχαν συζητήσεις πιθανής συνεργασίας και το 2022, πριν ο Βρετανός υπογράψει πολυετή συμφωνία με την ομάδα του Woking.
“Είχαμε, σε πολύ πρώιμο στάδιο, διαπραγματεύσεις με τον Lando Norris. Και, τελικά, δεν τον αποκτήσαμε”, δήλωσε ο Αυστριακός πρόσφατα στο Beyond the Grid podcast.
Στην πραγματικότητα, ο Marko έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως ο 26χρονος θα ταίριαζε απόλυτα στο project της Red Bull εάν είχε συμφωνήσει μαζί τους.
“Ναι, θεωρώ πως θα μας είχε ταιριάξει πολύ καλά. Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε τους πάντες. Ψάχνουμε μόνο για πρωταθλητές”.
Γιατί ο Norris επέλεξε McLaren και όχι Red Bull
Στο ξεκίνημα της εποχής των ground effect μονοθεσίων, το 2022, η McLaren ήταν απ’ τις ομάδες που μπήκαν με το αριστερό.
Ο CEO, Zak Brown, είχε ανοιχτά παραδεχτεί πως οι εξελικτικοί στόχοι της MCL36 είχαν αποτύχει, με το μονοθέσιο να είναι από τα πιο αργά του grid στο ξεκίνημα.
Παρά το γεγονός αυτό, ο Norris επέλεξε να παραμείνει κάτοικος Woking, με την papaya να του δίνει το ντεμπούτο του στη F1, πίσω στο 2019. Ωστόσο, το πακέτο της Red Bull τότε έδειχνε αρκετά ανταγωνιστικό.
HAPPY NEW YEAR, TEAM 🧡#McLaren pic.twitter.com/V7ycDJL4Cj
— McLaren (@McLarenF1) January 1, 2026
Εκ των υστέρων, η απόφαση αυτή αποδείχτηκε μαεστρικά σωστή για τον Βρετανό και τις ελπίδες του για τον τίτλο. Πίσω τότε, όμως, δεν ήταν θέμα διορατικότητας για έναν τίτλο που ερχόταν, μα μια ανταποδοτική κίνηση προς την ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να τρέξει στη F1.
“Περισσότερο είχε να κάνει πως έφτανα προς το τέλος του συμβολαίου μου, παρά το γεγονός πως εγώ με τη Red Bull είχαμε έντονες διαπραγματεύσεις”, είχε αναφέρει πίσω στο 2022 στο Auto Motor und Sport ο Norris.
“Πριν μιλήσω με τον οποιονδήποτε άλλο, πάντα μιλούσα πρώτα με τη McLaren, πάντα έτσι γινόταν”.
“Όσο μερικές φορές και αν σου αρέσει το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, το καλύτερο για μένα ήταν η υπογραφή στο συμβόλαιο που έχω τώρα. Έχω τη σιγουριά πως θα βρίσκομαι στη F1 και τη γνώση πως θα βρίσκομαι εδώ για τρία, τέσσερα, πέντε έτη”.
“Για εμένα είναι το καλύτερο συναίσθημα αυτό, απλά επειδή σε χαλαρώνει, σε κάνει πιο άνετο μέσα στο περιβάλλον που βρίσκεσαι”.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








