Δεν θα υπάρξει αγώνας Formula 1 αυτό τον μήνα, αλλά υπάρχει αρκετό μηχανοκίνητο θέαμα και μάλιστα…υψηλού επιπέδου!
Ο Απρίλιος αποτελεί έναν ασυνήθιστο μήνα για τους φίλους της Formula 1 φέτος, καθώς δεν υπάρχει δράση από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η F1 ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αγωνιστεί στο Bahrain και στη Σαουδική Αραβία τα τριήμερα 10-12 Απριλίου και 17-19 Απριλίου. Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, και τα δύο Grands Prix ακυρώθηκαν.
Ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι της F1 είναι ακόμη κάπως μακριά, με το Grand Prix του Miami να είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 1-3 Απριλίου και έτσι το F1fan.gr σας προτείνει εναλλακτικές μηχανοκίνητου αθλητισμού για να δείτε μέσα στον Απρίλιο!
Φυσικά η ακύρωση των αγώνων επέτρεψε στον Max Verstappen να λάβει μέρος στους δύο κατατακτήριους αγώνες του NLS, ενόψει του ντεμπούτου του στις 24 ώρες του Nürburgring τον Μάιο.

Αυτό το γεγονός λαμβάνει χώρα στις 18-19 Απριλίου, το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον εναρκτήριο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής (WEC). Τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή έχουν επίσης επηρεάσει το καλεντάρι του WEC, με το πρωτάθλημα να είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Qatar στα τέλη Μαρτίου. Αντίθετα, η Imola θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα της σεζόν.
Για όσους θέλουν δράση GT πριν από τους κατατακτήριους αγώνες του Nürburgring και το WEC, η σεζόν του GT World Challenge Europe ξεκινά στην πίστα του Paul Ricard στις 11 Απριλίου, με μια αίσθηση Formula 1 όμως να παραμένει, καθώς στον εν λόγω αγώνα θα συμμετάσχει ο Lance Stroll, εκμεταλλευόμενος και εκείνος το τεράστιο κενό στο πρόγραμμα της F1.

Για όσους/ες προτιμούν τα μονοθέσια, υπάρχει βέβαια και η κατάλληλη εναλλακτική, καθώς ο πέμπτος αγώνας της σεζόν του IndyCar θα διεξαχθεί στο Long Beach, το διήμερο 18-19 Απριλίου προσφέροντας στους οπαδούς των αγώνων μονοθεσίων τη μηνιαία τους «δόση» ελλείψει Formula 1. Mιλώντας για το Long Beach, αυτό θα είναι γεμάτο, καθώς το IndyCar μοιράζεται την τοποθεσία με το IMSA WeatherTech SportsCar Championship, του οποίου ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα αυτή το ίδιο διήμερο.
Για τους λάτρεις των Rally, το WRC θα διεξαχθεί δις μέσα στον Απρίλιο, με τα Rally Κροατίας (9-12 Aπριλίου) και Καναρίων Νήσων (23-26 Απριλίου) να αναμένεται να έχουν ενδιαφέρον, για την ενδοοικογενειακή μονομαχία των Toyota για την κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος να συνεχίζεται. Παράλληλα ξεκινάει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με το Rally Ανδαλουσίας να διεξάγεται από τις 17 μέχρι τις 19 Απριλίου

Ο Απρίλιος περιλαμβάνει επίσης τον τέταρτο γύρο της σεζόν του MotoGP, το οποίο εισέρχεται στο Ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν του, στη Jerez της Ισπανίας στις 25-26 Απριλίου. Παράλληλα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike θα συνεχιστεί στο Assen της Ολλανδίας στις 18-19 Απριλίου. Αν και δεν φιλοξενεί αγώνα αυτόν τον μήνα, ο Απρίλιος εξακολουθεί να είναι σημαντικός στον κόσμο της Formula E, καθώς θα λανσάρει επίσημα τα μονοθέσια της Gen4 γενιάς —κάτι που είναι πιθανό να τραβήξει την προσοχή της F1.
Τέλος για όσα άτομα είναι πιο… ψαγμένα, ο τρίτος γύρος της Ιαπωνικής Super Formula θα διεξαχθεί στην πίστα της Autopolis στις 25 Απριλίου, με αρκετά γνωστά ονόματα όπως ο Κamui Kobayashi και ο Luke Browning να παίρνουν μέρος.
Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!








