MotoGP

Μια τρίτη φορά στην pole στην Ιαπωνική πίστα βάζει τον Ιταλό σε μια τέλεια θέση για την ημέρα του αγώνα, καθώς ο «93» ξεκινά έκτος.

Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) κάνει ό, τι μπορεί για να εμποδίσει τον Marc Marquez (Repsol Honda Team) να πάρει το στέμμα στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας, πηγαίνοντας ταχύτερα την Παρασκευή και ακολουθώντας το με pole position το Σάββατο – την τρίτη του φορά στην κορυφαία κατηγορία σε αυτή την πίστα – όπως ο Marquez πάει στη μάχη για τον έβδομο τίτλο του από την έκτη θέση. Ο «DesmoDovi» δεν θα πέσει χωρίς μάχη και τα νέα γίνονται ακόμα χειρότερα για τον Marquez στην υπόλοιπη πρώτη γραμμή, με τον Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) και τον Jack Miller (Alma Pramac Racing) δύο άνδρες χωρίς πίεση στο Πρωτάθλημα και όλα για να κερδίσουν.

Ήταν ένα γρήγορο τέλος στο Q2 στο Motegi και ο ‘DesmoDovi’ απέφυγε το δράμα στην τελειότητα. Αυτό δεν ήταν απολύτως αληθές για τον Zarco, ο οποίος έθεσε μία εντυπωσιακή τελευταία προσπάθεια σε ένα γύρο “όλα-ή-τίποτα” και για λίγο έχασε την pole, αλλά ήταν λιγότερο για τον Miller καθώς ο Αυστραλός έθεσε ένα πολύ καλό χρόνο και έπειτα τερμάτισε τη περίοδο του στην χαλικοπαγίδα. Δεν τραυματίστηκε, και η προηγούμενή του προσπάθεια κατέστησαν σίγουρο ότι κράτησε την πρώτη του σειρά – και είναι αισιόδοξος μπροστά από την ημέρα του αγώνα.

Η δεύτερη σειρά έχει επίσης μερικούς μεγάλους διεκδικητές για τον Marquez να περάσει: ο Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), ο οποίος ήταν στην προσωρινή pole μέχρι τις τελευταίες προσπάθειες, πήρε την τέταρτη και ο Andrea Iannone της Team Suzuki Ecstar ήταν ένας άνθρωπος που, όπως Zarco, το άφησε για αργά για να ανέβει, αλλά τελικά κατάφερε να ρίξει τον Marquez πίσω στην έκτη.

Οι απειλές θα μπορούσαν επίσης να προέλθουν και από πίσω για τον πρωταθλητή, ωστόσο. Ο Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) βρίσκεται στην έβδομη θέση και κέρδισε τον Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) με λιγότερο από ένα δέκατο, με το χάσμα ακόμα μικρότερο πίσω στη δεύτερη Movistar Yamaha του Valentino Rossi. Ο Rossi, ένας πρώην νικητής της πρώτης κατηγορίας εδώ, το άφησε αργά για να περάσει στο Q2 το πρωί και δεν μπόρεσε να προκαλέσει για κάτι καλύτερο από την τρίτη σειρά στα προκριματικά, ενώ ο Ιταλός ψάχνει τώρα για κέρδη την Κυριακή.

Ο Alvaro Bautista (Angel Nieto Team) ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα αφού πέρασε από το Q1 – ο τελευταίος γύρος του έσπασε τις καρδιές της Red Bull KTM Factory Racing καθώς έριξε τον Bradley Smith – και ο τρεις φορές νικητής στο Motegi, Dani Pedrosa (Repsol Honda) είχε μία πιο δύσκολη περίοδο στη 11η. Ο τοπικός ήρωας Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) ήταν ο άλλος απόφοιτος του Q1 και ο ίδιος κατατάσσεται 12ος αφότου πέρασε στο Q2 για τέταρτη φορά αυτή τη σεζόν.

Ο Smith έπεσε στη 13η, με τον teammate του Pol Espargaro και τον Danilo Petrucci της Alma Pramac Racing να κλείνει την ταχύτερη δεκαπεντάδα το Σάββατο.

Έτσι η σκηνή έχει τεθεί και ο Dovizioso είναι στην οδηγική θέση μέχρι στιγμής στο Twin Ring Motegi.
Θα παραμείνει αυτό και στον αγώνα την Κυριακή; Μια νίκη μπορεί να εμποδίσει τον Marquez να πάρει τον τίτλο, αλλά οτιδήποτε λιγότερο θα μπορούσε να δει τον Ισπανό στεφανωμένο. Συντονιστείτε για το Motul Grand Prix της Ιαπωνίας στις 08:00!


Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!